• Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş dă dreptate Federaţiei părinţilor, care a atras atenţia că „şcolile s-au deschis de aproape două săptămâni pe baza unui criteriu neasumat de nicio autoritate din domeniul sănătăţii”.
  • Profesorul de la UBB spune că „deschiderea şcolilor a fost bazată exclusiv pe opinia ministrului Câmpeanu, care, din nefericire pentru noi toţi, este un diletant oportunist”.
  • Federaţia cere ca părinţii să poată decide dacă îşi trimit sau nu copiii la şcoală.

Federaţia părinţilor şi aparţinătorilor legali din România a încercat să afle cine a stabilit redeschiderea şcolilor în funcţie de rata de vaccinare a personalului didactic (minimum 60%), însă după mai multe adrese oficiale, nicio instituţie nu şi-a asumat această decizie, anunță organizația.

ONG-ul susţine că părinţii sunt îngrijoraţi să „trimită copiii la şcoală jucând ruleta rusească cu sănătatea lor” şi cere ca „până în momentul în care statul va fi capabil să ofere un mediu şcolar sigur, opţiunea de a urma cursurile cu prezenţa fizică sau online să aparţină exclusiv familiei”.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Părinţii au perfectă dreptate să fie îngrijoraţi – deschiderea şcolilor a fost bazată exclusiv pe opinia ministrului Câmpeanu, care, din nefericire pentru noi toţi, este un diletant oportunist. Mi se pare profund iresponsabil să deschizi şcolile în pandemie fără să întrebi INSP (Intitutul Naţional de Sănătate Publică) sau Ministerul Sănătăţii pe de altă parte, văd tot mai des acest fenomen – tot felul de oameni care au aroganţa şi inconştienţa să creadă că ei ştiu mai bine decât specialiştii în sănătate publică o mulţime de Câmpeni autosuficienţi şi ignoranţi …”, scrie Cherecheș pe Facebook.