• Elevii şi profesorii, puşi să semneze declaraţii
  • Consiliul Elevilor: Ministerul Educaţiei, campion naţional la plimbat hârtii
  • Consiliul Elevilor: Declaraţiile sunt redundante

Ţara arde, dar Ministerul Educaţiei face declaraţii. E reacţia elevilor după ce Ministerul Educației a anunţat că introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi.

Ei sunt obligaţi să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net. Elevii atrag atenţia că tot mai multe şcoli trec în scenariul roşu, dar grija guvernanţilor nu e să asigure infrastructura necesară, ci să plimbe hârtii.

Rareş Voicu, preşedintele Asociaţiei Elevilor: „Aceste declaraţii sunt complet redundante pentru că dacă e să analizăm conţinutul lor vom vedea că sunt extrase din Lege. Practic ministerul Educaţiei le cere elevilor, părinţilor şi profesorilor să semneze că sunt de acord cu Legea. Ceea ce este absurd. Pentru că legea este aplicabilă pentru toată lumea indiferent dacă semnezi o declaraţie sau nu. Acest demers al ministerului este de a ne face că facem în contextul în care din ce în ce mai multe şcoli trec în scenariul roşu şi nu au resursele necesare pentru educaţia on-line.“

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT