• Regulile concursului de directori de școli au fost aprobate de Ministrul Educației.
  • Examenul scris va dura două ore, iar rezultatul va conta 40% în nota finală.
  • Examenul se va desfășura pe 27 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat regulile după care vor da examen directorii de școală. Examenul scris va fi dat pe 27 iulie și va avea 50 de întrebări. Rezultatul va conta în proporție de 40% la nota finală. Candidații care trec testul vor da și o probă de tip interviu pe 11 octombrie, iar deciziile de numire vor fi date între 13 și 20 decembrie.

Andreea Nistor, de la Asociația pentru Valori în Educație, crede că este cel mai bun mod de a selecta directori de școli. Cel puțin două aspecte sunt diferite de concursurile de până acum.

Andreea Nistor, Director Executiv AVE: „Primul este că, cu ajutorul acestei metodologii, facem un pas spre a selecta profesorii pe baza de competențe. Celălalt lucru pe care l-am văzut în metodologie și pe care îl apreciem este faptul că proba a doua la concurs este constituită dintr-un interviu, cu o comisie”

Felix Godeanu este director la Școala Gimnazială „Grozești” din județul Mehedinți. Nu vrea să lase lucrurile neterminate.
Vrea să candideze iar, dar pe el, regulile îl nemulțumesc.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Felix Godeanu, Director de școală: „Mi se pare că nu urmărește căutarea profesioniștilor și cred că, atunci când vorbim de un management ar trebui să vorbim de competență. De exemplu, un profesor debutant nu va putea să conducă în mod eficient o școală”