Rezultate foarte slabe la Titularizare: 2 din 10 profesori au luat note sub 5. Cîmpeanu: Salariul de 2.400 de lei este neatractiv

  • Doar 40% au luat note peste 7 la titularizare.
  • Procentul notelor între 5 și 7 este de 35,49%.
  • Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), minimum 7.
  • Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum 5.

Rezultatele de la titularizare sunt cele mai mici din ultimii cinci ani. Rata notelor peste 7 este de 44,47%, în scădere
față de 2020, de exemplu, când s-a înregistrat o rată de 58,66%.

Rezultatele sunt îngrijorătoare și pentru ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu spune că tinerii sunt cei care au obținut cel mai slab punctaj, pentru că și-au pierdut din motivație.

Este neatractiv pentru un tânăr absolvent de invatamant superior cu rezultate foarte bune să meargă profesor debutant cu un salariu care este puțin peste 2.400 de lei net, este una dintre măsuri dar nu este singura măsură”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Totul ar avea și o explicație, spune Claudiu Olaru, profesor de istorie. Este vorba despre lipsa motivației de a învăța din cauză că nu mai sunt suficiente posturi în școli. El a încercat ani de zile să se titularizeze ca profesor de istorie în Craiova.

Nu sunt posturi, dar ne-am făcut datoria și am dat examenul. Voi opta pentru postul de suplinitor”, a spus Claudiu Olaru, profesor de istorie.