Rezultate la Evaluarea Naţională 2021: Numărul mediilor de 10, de șapte ori mai mic față de anul trecut

Au fost 120 de medii de 10 la Evaluarea Naţională, potrivit rezultatelor afişate marţi pe Aleph News și pe site-ul Ministerului Educaţiei.

În judeţul Cluj au fost cele mai multe note de 10. Aici, 15 elevi au reuşit să obţină 10 la ambele probe.

În Bucureşti au fost 13 note de 10.

Cele 120 de medii de 10 la Evaluarea Naţională sunt de şapte ori mai puţine față de anul trecut, potrivit ministerului Educaţiei.

Câte medii de 10 au fost în 2020 la Evaluarea Națională

Anul trecut, în Bucureşti au fost obţinute 224 de medii de 10, iar în ţară au fost obţinute 839.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2021 au fost publicate marți. Rezultatele sunt publicate atât online cât şi la avizerele şcolilor în care copiii au susţinut examenele.

Rezultatele de la Evaluarea Națională, publicate anonimizat pentru al doilea an la rând

Pentru al doilea an rezultatele la Evaluarea Naţională sunt afişate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită.

Pentru a obţine nota elevii vor completa codul primit la susţinere examenlui.

Cum depui contestație la Evaluarea Națională 2021

Candidaţii pot depune contestaţii. Acestea se depun/transmit prin mijloace electronice, se completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice.

Se depune, de asemenea, şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.