• România va avea pentru Educaţie 4 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
  • Dintre aceştia, peste 3,6 miliarde de euro se vor duce către programul ,,România Educată”.
  • Vor fi achiziționate 1.150 de laboratoare smart pentru școli și se vor construi 130 de creșe.

România va avea pentru Educaţie 4 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Dintre aceştia, peste 3,6 miliarde de euro se vor duce către programul ,,România Educată”.

Banii vor fi investiți în 50 de școli noi, care să nu polueze. Vor fi cumpărate 2.000 de microbuze verzi pentru transportul elevilor, iar 83 de mii de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier nou.

Vor fi achiziționate 1.150 de laboratoare smart pentru școli și se vor construi 130 de creșe.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pe hârtie sună bine, însă expertul în educație Marian Staș spune că sunt și probleme.

„Ne vom putea pune la butonieră faptul că am modernizat, că am luat mii de table smart, am mai luat table smart. Dar în momentul în care facem digitalizare și lucrăm cu aceleași planuri cadru comuniste, digitalizarea este lovită de nulitate”, este de părere Marian Staș, expert în educație.

Dacă digitalizăm educația, dar rămânem cu aceeaşi programă învechită, apare o problemă fundamentală, spune și Mihnea Costoiu, rector la Universitatea Politehnică.

„Ca să folosim tehnologiile moderne, să dezvoltăm tehnologii moderne, este necesar ca fiecare cadru didactic să înțeleagă necesitatea acestor tehnologii și să înțeleagă tehnologiile să le folosească”, afirmă Mihnea Costoiu, rector la Universitatea Politehnică.

Cadrele didactice vor fi nevoite să facă cursuri de pregătire cu noile echipamente. Degeaba avem monitoare de ultimă generație în universități, dacă profesorii nu știu ce să facă cu ele.

„Sunt un model în societate pentru noi toți, pentru foarte mulți dintre noi, ar trebui, cel puțin să fie. Este extrem de important să facem această instruire”, aduagă Mihnea Costoiu.