• Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, spune că şcoala românească are probleme.
  • Unii dintre elevi sunt mulţumiţi de activităţile de la ora de educaţie fizică.
  • România se află în primele 10 ţări la cazurile de obezitate infantilă în Europa.

Ştim că erau zile în care prin parcuri era agitație mare când copiii alergau și se jucau în aer liber în voie. Vremurile acestea au apus, iar România a urcat vertiginos în topul obezității infantile.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, spune că de vină e și școala românească. Și asta pentru că sistemul de educaţie fizică e unul învechit.

„Nu avem nevoie de sprinturi, de cronometre, de sărituri… avem nevoie să învăţăm copiii mici să se mişte, să aibă o activitate care le place şi uşor aşa să îi implicăm în sport”, a spus Eduard Novak, ministrul Sportului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Au alte preocupări, alte activităţi, pentru ei prioritare”

Mai mulți profesori de sport spun că e nevoie de schimbări, pentru ca orele de educaţie fizică să devină atractive pentru elevi. 

„Au alte preocupări, alte activităţi, pentru ei prioritare. Din acest motiv se pare că am ajuns pe podium într-un clasament al obezităţii infantile, cel puţin la nivelul Europei. Dacă nu mă înşel, cred că suntem pe locul 3”, a declarat Olivian Capră, profesor de educaţie fizică.

La şcolile unde profesorii sunt la zi cu actualitatea, elevii sunt bucuroşi să facă orele de sport, chiar dacă școala se face acum pe net. Li se propun jocuri interactive. De exemplu, pentru fiecare literă a alfabetului, trebuie să facă o activitate fizică.