• 95% dintre elevii de gimnaziu din România învață cel puțin două limbi străine.
  • România depășește media UE cu 33% la numărul de elevi care învață cel puțin două limbi străine.
  • Karina: Oamenilor li se pare ceva foarte wow chineza, dar e doar o altă limbă străină.

În România, 95% dintre elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine, ceea ce ne clasează în top 6 la nivel UE. Iar pentru unii pasiunea din copilărie se transformă în carieră. Karina Pintiliciuc este studentă la Facultatea de Limbi Străine și a ales să învețe chineza și spaniola. Spaniola pentru că a locuit în Spania, iar chineza dintr-o fascinație din copilărie.

Ce te-a atras către spaniolă și chineză, două limbi mai puțin studiate în România?

„M-am născut în Spania și am stat acolo până la 7 ani, așadar o vorbeam la un nivel nativ. Când am venit în România, am uitat spaniola, așadar am hotărât să dau la facultate pe limba spaniolă. Am mers în Spania cu bursă Erasmus, iar timp de 6 luni am vorbit doar limba spaniolă. Povestea cu limba chineză este mai interesantă. Prima dată când am avut tangențe cu această limbă a fost în clasa întâi, când mă uitam cu părinții mei la un serial. Am luat cursuri la Institutul Confucius din București, iar de 6 ani continui cu limba chineză”, a declarat Karina Pintiliciuc, studentă la Facultatea de Limbi Străine, pentru Aleph News.

Cum te ajută aceste două limbi străine, atât pe plan profesional, cât și personal?

„Am un interviu curând în limba spaniolă. Cu limba chineză este puțin mai greu. Este o limbă ca oricare alta, se poate învăța. Sper ca în viitor să obțin un job unde să pot să exersez chineza. Este destul de greu ca absolvent al Facultății de Limbi Străine să îți găsești un job doar pe limbile străine studiate. Mereu îți sunt cerute și alte skill-uri”, a adăugat aceasta.

Recomandări

UNDE SCHIEZI AZI?
BYE, BYE GALLIANO!
RIRI PRIMEȘTE AUTOGRAF
GEN Z SE SIMTE NEIUBITĂ
CREȘTE CONSUMUL INDIVIDUAL PER CAPITA
NU AJUNG ACASĂ!

Citește și