• O medalie de aur şi trei de argint a obţinut echipa României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 25-28 noiembrie 2023, organizată de Macedonia de Nord.

Potrivit Ministerului Educaţiei, a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiţie internaţională de informatică pentru această categorie de vârstă, s-a desfăşurat în format online, iar echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Pentru România, medalia de aur a fost obţinută de Neacşu Matei, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar cele trei de argint de Mureşan Luca Valentin, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Iorgulescu Andrei Paul, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi de Petrean Roland, de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Syncro Soft, Craiova, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj Napoca.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?