• Comunitatea Declic a lansat o nouă petiție prin care cere crearea unui program național, care să asigure o masă caldă pe zi, tuturor elevilor din școli.
  • Petiția îi este adresată minisrului Educației, Sorin Cîmpeanu, iar până luni dimineață, petiția a strâns 8.120 de semnături din 20.000, câte sunt așteptate.
  • Proiectul „Masă caldă în școli” a ajuns doar în 150 de unități școlare.

Românii cer ministrului Educației o masă caldă pe zi pentru fiecare elev din România, prin intermediul Comunității Declic. Aceasta a lansat vineri o nouă petiție prin care cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să creeze un program național prin care să li se ofere elevilor o masă caldă pe zi, la prânz.

Vrem mâncare sănătoasă pentru toți elevii!”, așa sună petiția transmisă ministrului Cîmpeanu de Comunitatea Declic.

Parlamentarii mănâncă mai bine și mai ieftin decât copiii noștri!”, strigă inițiatorii petiției. Proiectul-pilot „Masa caldă în școli” a ajuns doar în 150 de instituții de învățământ, iar de cele mai multe ori mâncarea caldă a copiilor este doar un sandviș.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

1 din 10 copii români merge flămând la culcare, iar un prânz cald ar putea însemna un motiv în plus să vină la școală. 1 din 2 copii care abandonează școala o face din cauza costurilor. 8.120 de români au semnat deja petiția online.

În Marea Britanie, spre exemplu, elevii primesc o dată pe zi mâncare caldă, din 1947 încoace.