Roșu și la scenariu, și la semnal. Unii elevi vor primi, în loc de lecții online, cursuri în plic, de la poștaș

Nu merg fizic la şcoală şi ar trebui să facă ore online. Mii de elevi din toată ţara sunt în această situaţie: o sută una şcoli încep cursurile în scenariul roşu. Asta presupune conexiune la internet… şi încă una bună.

Aşa că am făcut un test, pe site-ul aisemnal.ro, să vedem dacă şcolile aflate în scenariu roşu ar putea, practic să îşi ţină orele online. Ei bine, punctele roşii indică faptul că în acea zonă nu este deloc semnal 4G. Şi am făcut experimentul pe 4 reţele de telefonie mobilă.

Cum se vor face totuși orele în acele localităţi?

La Bivolari, în judeţul Iaşi, de exemplu, școala se întoarce cu o sută de ani în urmă.

Constantin Țâru, directorul şcolii Bivolari, Iaşi: „Câte cinci grupuri de 5 persoane o să le fie predate grupurile pentru o săptămână, o să fie o muncă mai dificilă, o să ia înapoi plicul cu materialele sigilate. Asta este problema, ce să facem.“

La Suhurlui, în Galaţi, profesorii și-au exersat capacitatea de a sintetiza.

Onuț Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi: „Materia care ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, prezentată de către un profesor la televizor“.

Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, spune că mai mult de un sfert din școlile din România nu au internet fix. Nimeni de la minister nu s-a gândit la asta când au luat decizia desfășurării orelor online.

Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM: „Vreau să vă spun că în acest moment, aproximativ 26% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplineşte ca şi capacitate partea de internet fix. 26% din şcoli. Dacă e să dau un singur exemplu – nu aţi văzut în această perioadă să se facă un test dacă se poate face tot ce au propus ei pe culorile semaforului ca scenariu“.

Exit mobile version