Un profesor din Piatra Neamț îi cere poze nud unei eleve, iar directoarea spune că nu e treaba școlii. Conversațiile revoltătoare. FOTO

  • Rise Project: un profesor din Piatra Neamț îi cere poze nud unei eleve
  • Eleva l-a reclamat la directoarea care spune că nu e treaba școlii
  • Noua directoare a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida va demara o anchetă

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul!“ Asta i-a scris un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț, Cristian Pipirigeanu pe numele lui, unei eleve de 21 de ani de la seral, arată o anchetă Rise Project.

Fata l-a reclamat la directoare și a cerut să fie mutată în alt liceu. Profesorul pervers a aflat și a început cu intimidările și jignirile de cea mai joasă speță. Directoarea adjunctă, Mihaela Zachman se numește, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, iar eleva e majoră, susține ea.

E contrazisă de Andreea Rusu, directoare executivă la Centrul FILIA, un ONG care luptă pentru drepturile femeilor: „Relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul în care ieși din spațiul fizic al școlii, relația de putere rămâne și mai departe.

Noua directoare generală a liceului susține că nu avea habar despre acest incident și că va demara o anchetă.