Scenariul lui Cîmpeanu pentru profesorii care nu pot merge la școală din motive medicale: „Soluţiile astea nu au valoare”

  • Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări pentru cadrele didactice.
  • Regula se aplică doar pentru profesorii care nu pot să își țină cursuril față în față.
  • Măsura ar urma să fie luată de fiecare școală, prin modificarea orarului.
  • Astfel, elevii nu vor ajunge în situația de a combina ore fizice cu ore online.

Profesorii care nu pot merge la școală din motive medicale vor face toate orele online. Când? Într-o singură zi. Totul ca elevii să nu ajungă să combine ore fizice cu ore online.

Declarația vine de la ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Vom cere tuturor inspectoratelor şcolare şi tuturor şcolilor să nu ajungă în situaţia în care în aceeaşi zi să fie o combinaţie între online şi prezenţa fizică. Orarele trebuie construite de aşa natură încât să poată fi separată o situaţie de cealaltă.”

Cât de fezabil e acest scenariu

Șerban Picu, corespondent Aleph News: „Noi la aleph am discutat cu mai mulți profesori și ne-au spus că este imposibil de realizat ceea ce spune ministrul educației.”

Adrian Enache, profesor de matematică, îți spune că aceste soluții vin de la oameni care nu au lucrat la catedră și că ar trebui să se gândească temeinic.

Orarul nu poate să fie construit din 2 ore într-o zi și alte 7 în altă zi, de exemplu. Un haos nu își are acum rostul.

Adrian Enache, profesor: „Cel mai uşor orar se face atunci când toata lumea stă la serviciu într-o singură tură. Şi elevii şi profesorii. Soluţiile astea care vin din minister, de la oameni care nu au lucrat la catedra, nu au valoare nu se pot aplica.”