• „Rembrandt Art School” îi aduce pe copii mai aproape de artă odată cu organizarea unor cursuri de pictură în fiecare weekend.
  • Cursurile de pictură se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și au loc în Mega Mall București.
  • Costul unui astfel de curs este de 50 de lei, indiferent de categoria de vârstă și durează o oră și jumătate sau două.

Școala de pictură „Rembrandt Art School” aduce copiii mai aproape de artă. Cursurile se adresează micuților cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și se desfășoară în Mega Mall București, în fiecare weekend.

Fiecare copil participant a avut ocazia să creeze un mozaic din culori vii, prin joacă. Alex are opt ani și spune că îi place să picteze. Mai mult decât atât, vrea să-și construiască o carieră din această pasiune.

Pentru că este un atelier de pictură și îmi place. Roșu mi-a plăcut. Da, alea au fost grozave. Pe piatră. Să mai desenez și pe farfurie. Eu vreau să fiu cel mai mare artist de pictură.”, a spus Alex, unul dintre participanții cursurilor de pictură.

Emil Tănase și-a dus cei doi băieței – de opt și 11 ani – și la cursurile de pictură. Recunoaște că după orele de curs, copiii aveau o energie bună și abia așteptau să se întoarcă.

„Noi am încercat să ne ocupăm un pic weekend-ul, am fost și ieri…ieri am venit eu, acum am venit cu copiii, am făcut o programare, deci nu e neapărat duminică, venim în weekend pentru că e frumos, adică facem o schimbare în stilul de viață.”, a precizat unul dintre părinții celor doi băieți participanți, Emil Tănase.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oana Comănescu este reprezentant al Școlii Rembrandt și te așteaptă și pe tine să iei parte la o experiența
inedită pe care o organizează.

„Aceste ateliere, cât și cursuri de pictură le organizăm de mai bine de 20 de ani. În acest spațiu de culoare, după cum vedeți, se organizează săptămânal cursuri, mai ales, în weekend – uri, sâmbăta și duminica. Sunt teme diferite, atât cursuri de desen, de pictură, de artă decorativă, încercăm să avem diversitate. Cursurile constau în pictarea pe panza, hârtie, stică, lemn,țes ături, acrilice sau cărbune.”, a explicat reprezentantul Școlii „Rembrandt Art School” Oana Comănescu.

În urma atelierului, cei mici vor învăța să își dezvolte creativitatea, își vor însuși diferite tehnici de baza ale picturii și desenului, precum și acumularea unor cunoștințe în istoria artei.

Cursurile  și atelierele au loc săptămânal, în fiecare sâmbătă și duminică. La aceste cursuri și ateliere pot participa atât copiii cu vârsta cuprinsa între 5 și 11 ani, cât și adultii.
Cursurile constau în pictarea pe panză, hartie simplă și colorată, carton, sticlă, lemn, perete, țesături, acrilice, acuarelă, cărbune, pastel, culori de ulei. 

Costul unui astfel de curs este de 50 de lei, indiferent de categoria de vârstă și durează o oră și jumătate sau două, sâmbătă sau duminica. Numărul de participanți diferă de la săptămână la săptămână, în funcție de programări sau de cei care vin fără programare la ateliere. (Nu e obligatorie programarea).