• România a fost împărțită în 9 loturi pentru licitația de tablete, însă doar 3 loturi au câștigat.
  • Astfel, doar 80.000 de tablete vor ajunge la copiii din medii defavorizate.
  • În București, elevii vor participa la cursuri jumătate de acasă, jumătate online, dar există și școli care nu asigură internet și device-uri pentru profesori.

Cum școala se mută online, Monica Anisie a garantat că se va ocupa ca elevii fără posibilități materiale să primească tablete.

Până la această oră, niciun copil nu a primit un astfel de device. Și în mai puțin de o săptămână încep cursurile.

Însă, pentru achiziția de tablete s-a organizat o licitație unde țara a fost împărțită în 9 loturi. Dintre cele 9 loturi, doar trei au câștigat licitația, astfel doar 80.000 de tablete vor ajunge la copiii care urmează să înceapă școala.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Situația celor 6 loturi rămase este incertă în acest moment. Scenariile vehiculate în teritoriu arată că primarii și directorii școlilor vor să ia măsuri pentru elevii din categorii defavorizate.

Unul dintre planurile discutate ar fi ca profesorii să meargă la școală cu materiale scrise pe hârtie, să le împartă elevilor, iar aceștia să învețe de pe foi, însă nu există un răspuns clar pentru copiii defavorizați.

În București, elevii vor participa la cursuri jumătate din clasă, jumătate online. Excepție o fac elevii claselor 0 – 4 și 8 – 12 care sunt nevoiți să vină fizic la școală.

Totuși, în București există și situații în care școlile nu vor să ofere acces la interenet și device-uri pentru profesori, prin urmare aceștia sunt nevoiți să predea utilizând laptop-uri și tablete personale.