• Şcolile ar putea rămâne închise la toamnă, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere.
  • Karina va susţine anul viitor BAC-ul, dar nu a făcut nici măcar o lecţie online la istorie de când a început pandemia.
  • Pe lângă materia nouă, elevii vor trebui să o recupereze şi pe cea din semestrul al doilea, cea care nu a fost predată.

Cursurile online au fost un haos, ne-a spus Karina, o elevă care anul viitor va susţine BAC-ul.

Deşi istoria este una dintre materiile la care va da examen, tânăra din Bucureşti nu a făcut nici măcar o lecţie online în al doilea semestru.

Conştientă de lacunele învăţămâtului de la distanţă, Karina s-a apucat să înveţe singură.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Nici elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” nu au învăţat nimic pentru materiile de la BAC, a mai spus Karina, care este şi preşedinta Consiliului Municipal al Elevilor din Capitală.

În contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, premierul Ludovic Orban nu exclude ca şcolile să rămână închise la toamnă.

„Vorbim despre foarte mulţi elevi, din mediul rural, care până acum nu au avut acces la digitalizare şi le va fi greu să asimileze informaţii predate în mediul online.

Dacă este să discutăm despre cadrele didactice, aici la fel, foarte multe încă nu sunt pregătite să livreze conţinuturi în acest mediu.

Este mult mai greu să fii atent în mediul online, dar şi să predai. Tocmai din acest motiv trebui egăsite tot felul de metode interactive de predare. Nu este la fel ca la clasă, să scrii pe tablă”, susține Karina Caramihai, preşedinta Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti.