• La Colegiul Onisifor Ghibu din Oradea elevii nu au nevoie de pregătire extraşcolară 
  • Colegiul a investit şi în cursurile de formare ale profesorilor 
  • Elevă: „Chiar avem profesori foarte buni la clasă

„Vreau o școală ca afară.” Asta își dorește elevul român. Doar că exemplele bune nu vin doar din Occident Sunt și aici, la doi pași de noi. Cum ar fi Colegiul Onisifor Ghibu, din Oradea.

Conducerea a investit mii de euro ca școala să fie la standardele europene. Și a reușit, o spune Adela, elevă în clasa a XII-a, care nu simte nevoia de meditații.

„Chiar avem profesori foarte buni la clasă și cred că orele pe care le predau, chiar acum, în perioada pe care o traversam, sunt în mediul online, dar m-au ajutat, iar acest lucru chiar s-a văzut și la simulare”, a spsu Adela Cipleu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Timar Iulius este directorul Colegiului și spune că pentru el contează mult performanța elevilor. Conducerea a făcut ce statul nu a reușit. A implementat până și cursuri de formare pentru profesori.

„Elevii cresc odată cu tehnologia și atunci ei sunt mult mai adaptați tehnologiei. De aceea am inițiat aceste cursuri pentru a ne urgenta și formarea noastră, în așa fel încât să ținem pasul cu generațiile de elevi”, a spus Timar Iulius.

Însă nu toți elevii sunt la fel de mulțumiți. Andrei, de exemplu, îți spune că doar profesorul de istorie este preocupat de examenul de bacalaureat și de recuperarea materiei. Așa că s-a văzut nevoit să apeleze la o alternativă.

„Fac meditații, fiindcă nu am cu ce profesor de la școală să repet materia, ori să îmi fie, pur și simplu, predată. De exemplu, eu dau economia, ca opțională, și materia predată în clasa a-X-a de către profesor nu mă ajută pe de-a-ntregul”, susține Andrei.