• Elevii şcolilor cu program sportiv vor face antrenamente cu restricţii.
  • La Craiova, la Liceul Sportiv „Petrache Trişcu“, elevii şi profesorii vor fi nevoiți să poarte măşti de protecţie.
  • Directorul Liceului Sportiv din Craiova: „Nu mai poate fi vorba de performanţe”.

Va fi greu pentru copilul tău să mai obţină performanţe sportive. Se va antrena cu restricţii.

La Liceul „Petrache Trişcu” din Craiova, locul unde s-a format Ana Maria Brânză, campioana olimpică şi mondială la scrimă, anul şcolar începe în scenariul „verde”, dar cu multe necunoscute. Elevii şi antrenorii nu ştiu cum se vor antrena şi unde.

„Greu. Foarte complicat. O să stăm distanţaţi, fără să ne atingem unii de alţii. Ne dezinfectăm pe mâini după fiecare antrenament, înainte de antrenament”, mărturisește Dacian, elev.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Antrenorii nu știu cum vor proceda când va începe anul școlar: „Totul depinde de noile reglementări”

Dificil este şi pentru Radu, care este antrenor de scrimă. El este nevoit să poarte întotdeauna mască. Acum se antrenează cu elevii în aer liber, dar nu ştie cum va proceda când va începe anul şcolar.

„Nu pot să vă spun exact cum o să facem antrenamentele, dacă o să fie ca până acuma sau nu. Totul depinde de noile reglementări”, explică Radu Poenaru, antrenor de scrimă.

Directorul Liceului Sportiv „Petrache Trișcu” ia în calcul să extindă sălile de sport, dar nu va fi suficient

Va fi greu ca cei aproximativ o mie de elevi să încapă în sălile de sport, spune Geri Mitroi, directorul liceului. El ia în calcul să extindă sălile de sport, dar tot nu va fi suficient pentru ca elevii să facă performanţă.

„Noi, având şi sporturi de contact, este mai greu să se realizeze antrenamentele specifice sporturilor. În acelaşi timp, va trebui, acolo unde este cazul şi unde vin mai mulţi copii la o grupă, să fie împărţiţi în două grupe”, spune Geri Mitroi, directorul Liceului Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova.