Școlile rămân în scenariul galben în București. Cîmpeanu: „În exteriorul școlii se poate renunța la mască“

  • Școlile rămân în scenariul galben în București.
  • Sorin Cîmpeanu spunea că școlile din localitățile care vineri au rata de infectare mai mică de 1 la mie vor funcționa cu prezență fizică de săptămâna următoare.

UPDATE 12.50 Școlile din București rămân în scenariul galben

Școlile rămân în scenariul galben, cel puțin în București. Astăzi, rata de incidență în Capitală este de doar 1,21 la mie. Acum, în întreaga țară aproape 2,5 milioane de elevi merg la școală dintr-un total de 3 milioane.

De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările“, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că, cel mai probabil, luni vor merge în plus la școală elevii din încă aproximativ 200 de localități față de această săptămână.

Știre inițială

Ministrul Educației afirma că, dacă rata de infectare în localitate va fi mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în următoarea săptămână.

Măsura va fi aplicată chiar din această săptămână, anunța ministrul Cîmpeanu la solicitarea Aleph News.

„Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uităm“, a explicat Sorin Cîmpeanu, pentru Aleph News.

În cazul în care rata de infectare rămâne peste 1 la mie și azi, școlile vor funcționa fără prezenţa fizică a elevilor de clasa a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a.