• Din cauza pandemiei, elevii ar putea să nu revină la școală în septembrie, așa cum este programat
  • Nelu Tătaru a anunțat că spre sfârșitul verii se va lua o decizie cu privire la reînceperea cursurilor
  • „Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele adaptate”, a spus Tătaru.

Elevii ar putea să nu revină la școală pe 14 septembrie și ar putea fi nevoiți să-și continue cursurile în mediul online. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, la Digi 24, că autoritățile vor lua o decizie în această privință în funcție de evoluția pandemiei pe timpul verii.

Tătaru a spus că la nivelul Ministerului Educației există o comisie mixtă, condusă de Raluca Turcan, care evaluează situația și pregătește măsuri pentru ca elevii să poată reveni la școala în toamnă. Toate aceste decizii vor fi comunicate spre sfârșitul lunii august.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a explicat Tătaru, la Digi 24.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministrul Sănătății a venit și cu recomandări către populație, pe care o îndeamnă să fie precaută în următoarea perioadă.

„În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm… Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a spus Tătaru.