• Școlile de vară ar putea fi o soluție pentru recuperarea materiei pierdute
  • Elevul român nu este mulțumit de predarea online
  • Elena Lotrean: O școală de vară presupune și reluarea competențelor sociale

Și tu și copilul tău v-ați săturat de promisiuni și întrebări fără răspuns. Vreți să știți clar când se deschid școlile. Și ce se va întâmpla cu școlile de vară.

Roberta, elevă în clasa a XI-a și reprezentantă a Consiliului Județean al Elevilor din Suceava spune că e nevoie de soluții imediate.

Roberta Savin, elevă: „Eu personal nu aș veni vara la școală, dacă procesul educațional din momentul de față este calitativ. Dacă se pune la punct tot ce avem nevoie. Este mai important să ne axăm pe examene naționale și cred că este mult mai de folos o metodologie privind evaluarea în aceste timpuri.”

Să-ți duci copilul la școală vara era o soluție înaintată de Ministerul Educației. Mai nou, Sorin Cîmpeanu îți spune că recuperarea se poate face și prin alte metode.

Sorin Cîmpâneau, ministrul Educației: „Școlile de vară au fost tot timpul în atenția noastră, ca măsuri într-un set larg de acțiuni remediale. Există și programul de after-school, există un set foarte mare de acțiuni care vor trebui personalizate în funcție de nevoi.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Astfel de cursuri pot avea și avantaje, consideră expertul în educație Elena Lotrean.

Elena Lotrean, expert în educație: „Cred că sunt o soluție foarte bună pentru ca elevii care au avut mai puțin acces la actul educațional să recupereze materia. O școală de vară presupune și reluarea acelor competențe sociale, a părții de conectare, a părții emoționale”