• Bucureștiul a fost astăzi aproape de o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori
  • INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,69, după ce în urmă cu câteva ore anunţa o rată mai mare de 3 la mia de locuitori, în raportul săptămânal publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică
  • Rareș Cârligeanu, expert în educație, explică ce s-ar întâmpla dacă toate școlile din București ar trece în scenariul roșu

Monica Anisie se ghidează după datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Ea spune că rata de infectare în București e de 2,69, deci nu se pune problema deocamdată ca școlile să intre toate în scenariul roșu.

Această confuzie creează o mare problemă inclusiv la pregătirea lecțiilor dar și la nivelul părinților pentru că foarte mulți părinți nu au cu cine să își lase copiii acasă. Numărul cazurilor nu scade, ceea ce înseamnă că în zilele următoare rata va depăși oficial 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Dacă toate școlile vor trece în scenariul roșu, problemele pe care le vor întâmpina cei din sistemul de educație vor fi legate de infrastructură, lipsa device-urilor și lipsa conexiunii la internet.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Rareș Cârligeanu, expert în educație: „Din punctul ăsta de vedere Bucureștiul ar fi trebui să stea, teoretic, cel mai bine. Bucureștiul are cele mai multe tablete, cele mai bine dotate școli. Familiile din care fac parte copiii sunt preponderent familii care și-au permis să procure cele necesare copiilor. Bucureștiul cred că ar fi exemplul perfect de a testa dacă scenariul complet roșu ar putea funcționa sau nu într-un sistem aproape ideal.”

Expertul în educație atrage atenția asupra a ceea se va întâmpla la nivelul întregii țări, în special în mediul rural, unde există mari probleme în ceea ce privește conexiunea la internet și lipsa dispozitivelor.