• În București, școlile rămân în scenariul roșu și în următoarele două săptămâni.
  • Elevii vor urma, așadar, cursurile online.
  • Masca va fi în continuare obligatorie în spațiile publice.
  • Restaurantele și cafenelele rămân închise în interior.

Update: În urma ședinței CMSU, s-a stabilit că masca va fi în continuare obligatorie în spațiile publice, restaurantele și cafenelele rămân închise în interior, iar activitățile desfășurate în interior, precum cele din în cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat, luni, că unitățile de învățământ vor rămâne închise pentru următoarele până pe 16 noiembrie. În ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din această dimineață s-a decis în unanimitate să nu fie introduse măsuri noi de restricție în Capitală. „Tocmai s-a încheiat ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se alfă încă în vigoare până la 12 noaptea, aprobate prin fosta Hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun la acest moment să fie introduse măsuri restrictive noi”, a transmis Prefectul de București.

Astăzi se ia o nouă decizie în privința școlilor, la ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În București, mai mult ca sigur, ne putem aștepta ca școlile să funționeze în continuare în scenariul roșu. Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, spunea că nu sunt motive de ralxare și arăta cu degetul spre rata de incidență, spre gradul de infectare, despre care spune că a crescut de la o zi la alta. Astăzi este ultima zi din cele 14 zile când școlie din Capitală pot să funcționeze în scenariul roșu, potrivit prezentului act. Urmează să vedem ce va stabili Comitetul. Adrian Comșa, care este președintele Asociației Școlilor Particulare, spunea că s-a făcut un sondaj și că rata de infectare a fost foarte scăzută în școli și că ar trebui să se procedeze altfel pentru că, mai ales, în școlie private se respectă toate condițiile”, a transmis Andreea Burnar, corespondent Aleph News.