• Stocurile de teste de salivă sunt pe cale să se termine.
  • Unele școli anunță că nu au primit niciun test de salivă pentru elevi.
  • Primul lot de 6,5 milioane de teste a ajuns în țară la data de 25 noiembrie.

Pentru testarea care ar trebui să se facă de luni, nu sunt suficiente. Joi ar fi trebuit să ajungă o nouă tranșă de teste. Însă, mai mult de atât, există și instituții de învățământ care declară că nu au primit nici un test până acum. Sorin Ion, secretarul de stat al ministerului Educației, susține că el nu este informat cu privire la faptul că unele școli nu au primit teste, până acum.

„Din ce știu eu, toate unitățile de învățămât au primit teste, în prima săptămână. Speranța noastră este că vin și, de fapt, ceea ce a solicitat DSU a fost din ideea de predictibilitate. Pentru că la acest moment, în școli se află un număr de teste aproximativ egal cu jumătate din numărul de beneficiari, ceea ce înseamnă că luni am putea să testăm puțin peste jumătate din numărul total de elevi”, spune Sorin Ion, secretarul de stat al ministerului Educației.

Robert Avram, secretarul executiv al Consiliului Național al Elevilor, spune că asumarea ministerelor lipsește cu desăvârșire, iar aceste teste nu sunt suficiente.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Ce le lipsește, atât Ministerului Educației cât și Ministerului Sănătății, este responsabilitate. Faptul că sunt deja doi ani de pandemie, iar asumarea lipsește cu desăvârșire. Deja autoritățile au anunțat în ultima vreme că primul lot de teste, care însumează 10 milioane, ar trebui să fie suficiente pentru o perioadă mai lungă de timp. Vedem că după zece zile, elevii nu se vor mai putea testa”, declară acesta.

Pe 25 noiembrie, a ajuns în țară prima tranșă de teste, adică 6,5 milioane de teste din primul lot contractat.
Sorin Cîmpeanu a promis că în școlile din România vor ajunge, în total, 70 de milioane de teste.