• Școlile, grădinițele și creșele sunt în scenariul roșu, în Brașov
  • Școala privată Prems a înregistrat un singur caz de Covid 19 în două luni
  • Ornela Anghel, directoarea școlii, acuză decizia autorităților și face apel către CJSU să analizeze local situațiile
  • Asociația Școlilor Particulare cere schimbarea măsurilor de închidere

Știi deja că grădinițele și creșele funcționează în scenariul roșu și în Brașov, de astăzi. Ornela Anghel, directoarea grădiniței și școlii Prems, cu peste 230 de copii, acuză decizia autorităților, și spune că, astfel, privații vor da faliment.

În două luni, de la începerea anului școlar, un singur copil a fost infectat cu Covid 19. Corect ar fi ca reprezentanții Comitetului pentru Situații de urgență să analizeze local situațiile, spune ea, și să închidă doar acolo unde apar cazuri numeroase.

Ornela Anghel, director general Școala Prems: „Maximă dezamăgire pentru că speranța noastră a fost că vom putea să funcționăm și că dreptul la educație nu va fi răpit. Suntem încă într-o stare de șoc. Ne readaptăm deși varianta online nu este favorita nimănui. Lucrăm pe platforma Google Classroom mai bine de 1 an de zile. Ne vine relativ ușor să o folosim în continuare. este mai greu pentru că copiii au nevoie de dezvoltare emoțională, socială. Aici e marea problemă“.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Până la vârsta de 6 ani copiii învață prin interacțiune, spun psihologii. În plus, la aceste vârste copiii ar trebui să stea maxim 2 ore în fața device-urilor. Școala privată a creat circuite separate pentru copii, a redus numărul lor la clasă și a decalat orele ca să nu se intersecteze și să fie feriți de Covid 19. Dacă vor continua să funcționeze în scenariul roșu, unele grădinițe private vor dispărea căci părinții vor apela la bunici sau vor plăti bone…“

Ornela Anghel, director general Școala Prems: „Nu am înregistrat cazuri nici în rândul profesorilor, nici în rândul personalului administrativ, măsura mi se pare exagerată. Nu beneficiem de finanțarea per elev, părinții vor căuta soluții în această perioadă și categoric vor refuza plata facturilor pentru că nu se poate face grădinița online“.

Christian Comşa, Asociaţia Şcolilor Particulare: „Asociația Școlilor particulare a înaintat către Instituția Prefectului o adresă prin care solicită schimbarea măsurii de închidere a unităților de învățământ. Noi am făcut un sondaj la nivelul Asociației. Rezultatele acestui sondaj ne spun că de la începutul anului și până în prezent rata de infectări în unitățile de învățământ în raport cu numărul de elevi este la nivel preșolar 02-07%. Rata este foarte scăzută, clar faptul că în unitățile de învățământ nu există focare“.

Profesorii susțin că, la astfel de decizii, era nevoie de o pregătire în prealabil a copiilor, astfel încât sa nu fie anunțați, de pe o zi pe alta, că nu își mai văd colegii și învață doar acasă. Și chiar să aibă timp să își ia de la școală carțile și caietele lăsat în dulapurile lor. O astfel de atitudine îi debusolează pe cei mici care nu mai înțeleg ce se întâmplă în jurul lor.

Allen Coliban, primarul Brașovului, a anunțat printr-un live pe Facebook că și creșele trebuie închise. Părinții, mai ales cei care nu au un program flexibil, sunt și ei revoltați căci nu au cu cine să își lase copiii.