• Ornela Anghel este directoarea Școlii Private Prems, din Brașov
  • De astăzi, toți elevii din Brașov învață online
  • În municipiul Brașov, indicele de infectare a trecut ieri de 3 la mia de locuitori

De astăzi, toate școlile din municipiul Brașov au lacătul pus pe ușă.
Decizia a fost luată ieri, după ce indicele de infectare cu SARS-COV-2 a trecut de 3 la mia de locuitori. Măsurile vin și cu nemulțumiri.

Ornela Anghel conduce o școală privată și cere autorităților să analizeze mai bine situația. Este nedrept să închizi școli în care nu au fost înregistrate focare.

Ornela Anghela, directoarea Școlii Private Prems: „Nemulțumirile nu sunt doar ale mele. Ele sunt legate de această măsură, de această hotărâre de a intra în online. Avem un precedent și știm că educația online nu a dat rezultate. Prin urmare, solicităm ca aceste măsuri să se ia diferențiat. Să ni se dea posibilitatea de a aduce copiii la școală, acolo unde sunt, știu eu, 3 cazuri pe școală. „

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că prezența fizică a elevilor la școală nu duce la creșterea numărului de infectări, ci mai degrabă drumul copiilor spre școală și înapoi.

Riscă falimentul

Ornela Anghela, directoarea Școlii Private Prems: „Din păcate, marea majoritate a școlilor private sunt doar autorizate, asta înseamnă că nu beneficiem de finanțarea per elev, care ar acoperi o foarte mică parte din costurile salariale. În momentul de față avem în instituție peste 200 de elevi și aproximativ 40 de angajați. Nu putem să susținem financiar pe o perioadă nedeterminată toate aceste costuri.”