• Aproximativ 1000 de cadre didactice din Dolj învaţă să lucreze online
  • Programul de formare a dascălilor a început pe 11 septembrie, iar un curs durează o săptămână
  • Şcoala va începe pe 14 septembrie, dar încă nu se ştie dacă orele vor fi online sau copiii vor merge la ore

Tehnologia este marea provocare a dascălilor. Cu mai puţin de o lună înainte de a începe şcoala, sute de profesori din Dolj încearcă să înveţe cum să creeze o întâlnire pe “google meet” şi chiar cum să pună „un emoticon” într-un mesaj. Asta pentru a putea preda online.

Pentru copilul tău sunt, probabil, lucruri banale, dar pentru Irina Vlad, de exemplu, nu este deloc uşor. Are aproape 60 de ani, iar din toamnă îi va învăţa „carte” pe copiii de clasa zero. În “lumea virtuală” mizează pe ajutorul celor mici.

Irina Vla, învăţătoare: “Toate sunt foarte grele. Chiar şi acum sunt la un curs cu activitatea asta digitală şi stau cu colega mea pentru că multe lucruri nu le ştiu. Vreau să le învăţ, dar este foarte greu, la 60 de ani, să înveţi lucruri pe care trebuia să le înveţi, eu ştiu, mult mai dinainte.(…) Învăţământul adevărat se face fată-n faţă.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alina Ciucă, formator: “Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi, aplică mai multe instrumente. Alţii merg un pic mai încet, însă, pas cu pas, îi mai ajută şi elevii, cu siguranţă, 14 septembrie găseşte elevii şi profesorii mai pregătiţi pentru aceste mediu online.