• Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că pot fi reprogramate, până cel târziu pe 15 mai
  • Sorin Cîmpeanu: „Mai târziu de 15 mai nu mai ajută, examenle naționale fiind foarte aproape”
  • Din cele 80 de localități aflate în scenariul roșu, la nivel național, cele mai multe sunt în județele Ilfov și Timiș

Elevii de a VIII-a și a XII-a din localitățile aflate în carantină nu vor susține luni simulările la examenele naționale. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că pot fi reprogramate, până cel târziu pe 15 mai.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Mai târziu de 15 mai nu mai ajută, examenle naționale fiind foarte aproape. Ce măsuri veți lua după 15 mai? Cu siguranță nu vor fi toate localitățile carantinate în 15 mai, vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică.”

Din cele 80 de localități aflate în scenariul roșu, la nivel național, cele mai multe sunt în județele Ilfov și Timiș. Cătălina Georgescu este diriginta unei clase de a VIII-a, la Liceul Internațional de Informatică, din București. Spune că elevii care voiau să-și evalueze cunoștințele, riscă în acest moment să nu își poată urmări progresul învățării. Dar există și o parte plină a paharului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cătălina Georgescu, Liceul Teoretic International de Informatică București: „Pentru ceilalți elevi, să sperăm că nu marea majoritate, este de bun augur, pentru că ei pot acumula și mai multe informații. Ca sfat util pe care l-aș putea da elevilor este să nu se culce pe o ureche pentru că se vor da simulările, se vor susține trebuie doar să elim orice factor de risc momentan.”

Impactul amânării simulărilor poate fi devastator pentru sute de mii de elevi. Mai ales într-un an în care cursurile au fost întrerupte și mutate în online.

Rares Cîrligeanu, expert în educație: „Nu știm exact cât de mult a afectat pandemia cunoștiințele elevilor, cât s-a făcut la toate clasele, nu știm cât au reușit să asimileze și o astfel de simulare arăta o imagine clară, rece, cu cifre exacte să știm unde ne situăm.”

Simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a

  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă