• Se pare că nu există niciun plan privind simulările pentru examenul de Bacalaureat
  • Am cerut un punct de vedere despre cum se vor desfășura simulările și examenele naționale anul viitor, însă nu am primit niciun răspuns

Se apropie data simulărilor pentru examenul de Bacalaureat. Dar, la Ministerul Educației, confuzie e cuvântul de ordine.

Dacă în primăvară au fost anulate, acum pare că nu există niciun plan. Toată această debandadă din minister îi afectează pe elevii de clasa a 12-a. Printre ei, și Anca Știrbu, elevă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Îți spune că susținerea simulărilor ar fi fost o soluție foarte bună pentru cei în ani terminali.

Anca Știrbu, elevă în clasa a XII-a: „Simulările mă enervează foarte tare, pentru că trebuia să le dăm în a XI-a și nu am mai dat, am pierdut deja un an, acum totul o să se lase pe ultima sută. Nu găsesc resurse din mine, dacă nu am și un stimulent extern astfel încât să mă pun și să învăț. Asta mi se pare cea mai mare problemă, în a nu ști dacă dai simulări, dacă dai examene, e lipsă de motivație“.

Am cerut un punct de vedere despre cum se vor desfășura simulările și examenele naționale anul viitor, însă nu am primit niciun răspuns. Dar iată un exemplu și din străinătate. În Marea Britanie nu există niciun semn de întrebare privind examenele. Se amână cu trei săptămâni, iar elevii vor primi o notificare prealabilă a subiectelor.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD