• În România sunt 7.001 școli și peste 3 milioane de elevi
  • România investește 3,2% din PIB în Educație, media europeană e de 4,6%
  • 300 de after school-uri n-au mai funcționat în pandemie

Fără să ne dăm seama, învățământul privat de la noi o să-i ia fața celui de stat. Mai ales că sunt comparabile costurile. Școala particulară e între 800 și 1.500 de euro pe lună.


Dacă pun la calcul tot ce cumpără părinții în școala de stat gratuită, în unele luni ajung tot acolo. În ultimii 10 ani, s-a dublat numărul școlilor private, iar tendința s-ar putea păstra. Cert e că after school-urile au luat cel mai mult avânt. Până în pandemie.


Acum, e greu să găsești un loc unde să-ți duci copilul după școală.
Colega mea Andreea a adunat toate datele.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Avem mai puține after school-uri din cauza ordinului emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Acest ordin prevede ca cei de la aceste grădinițe nu pot învăța în același spațiu cu cei de la școală. Directorii de acolo se plâng că acest ordin a fost emis cu numai 2 săptămâni înainte să înceapă școala, iar până atunci funcționau normal, iar părinții puteau să-i ducă pe elevi”

Ce se întâmplă cu prețurile, au scăzut, au crescut față de primăvară?

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Au crescut prețurile, o directoare spunea de dimineață că acum, pe un părinte o luna îl costă undeva la 1.700 lei, bineînțeles aici se include și masa, iar până acum îl costă 1.300 lei, însă directorii spuneau că aceste prețuri sunt justificate deoarece trebuia să plătească mai mult și pentru chirii, iar acum e nevoie de mai mult spațiu”