• Asociația Școlilor Private cere, în instanță, redeschiderea unităților de învățământ.
  • Asociația susține că hotărârile CNSU legate de școli sunt nelegale.
  • De mai bine de o săptămână, școlile din București sunt toate în scenariul roșu.

Închiderea școlilor este, poate, cea mai proastă veste pe care ai primit-o în ultima perioadă. Iar cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Asociația Școlilor Particulare solicită în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ, fie de stat sau private.

Asociația Școlilor Private spune clar că hotărârile comitetelor pentru situații de urgență cu privire la închiderea școlilor sunt ilegale, discriminatorii și nemotivate. Mai mult, ei cred că acest lucru înseamnă restrângerea dreptului la educație garantat de Constituție.

3.400 de școli, în scenariul roșu

De asemenea, reprezentanții asociaiției spun că suspendarea cursurilor trebuie făcută în mod individual, raportându-se la situația din fiecare unitate. În același timp, ei spun că, potrivit datelor oficiale, copiii sunt cel mai puțin afectați de COVID-19, reprezentând doar 8,9% din cazurile totale, la nivel global.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Potrivit ultimului buletin informativ dat de Ministerul Educației, aproape 3.400 de școli sunt în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că elevii învață exclusiv online. În același timp, 5.000 de școli funcționează pe scenariul hibrid, iar elevii din peste 9.300 de unități merg fizic la cursuri.

Să știi că puține țări închid școlile, chiar dacă unele dintre ele sunt mult mai afectate de Covid decât noi. De exemplu Franța intră de la noapte în lockdown. Este al doilea lockdown, după cel din primăvară. Dar diferența cea mai mare este că acum nu închide școlile. Chiar dacă sunt peste 36 mii de cazuri în doar 24 de ore.