Soluția găsită de Primăria Capitalei pentru familiile care nu au cu cine să lase copiii în vacanța prelungită de Paște

  • Primăria Capitalei pune la dispoziție after school-uri pentru vacanța prelungită.
  • Aceste grupe de after school vor funcționa între 12 și 23 aprilie.
  • Nicușor Dan spune că organizarea grupelor va ține cont de distanțarea socială.

After school de vacanță. Asta este soluția găsită de Primăria Capitalei pentru familiile care nu au cu cine să lase copiii în vacanța prelungită de Paște. Ele nu vor fi deschise în toate cele patru săptămâni de vacanță, ci doar în cele 2 suplimentare. Nicușor Dan îți spune unde vor avea loc aceste after school-uri și pentru ce categorii de vârstă.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Tot programul e pentru copii de până la 8 ani până la 12 ani, iar dintre aceștia copiii de până la 8 ani sunt pentru Opera Comică pentru copiii si Corul Madrigal care au trei locații, iar copiii mai mari, între 8 și 12 sunt pentru Proedus care are două locații, Muzeul Copiilor și Hub-ul educațional de la Afi Cotroceni.”

În locații nu se va asigura însă și masa copiilor. Asta înseamnă că nu-ți poți lăsa copilul acolo foarte multe ore. Primarul spune că modul de organizare al acestor grupe va respecta măsurile sanitare.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Nu redeschidem școala pe care Guvernul a închis-o, ci este similar cu un program de after school. After school este permis în continuare pentru ca acolo sunt grupe de mai puțini copii și se poate menține distanța socială.