• Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu
  • Testele vor fi făcute de părinți și de profesori, acolo unde se dorește
  • IGSU ar trebui să distrbuie testele către Inspectoratele Școlare din țară

Testele de salivă au ajuns în țară aseară, conform calendarului făcut de IGSU, care se și ocupă de livrarea testelor către
Inspectoratele Școlare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că fiecare județ știe exact numărul de teste așteptate și câți beneficiari sunt.

Apreciez efortul făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care în această noapte, până la 4 dimineața, s-a ocupat cu descărcarea și încărcarea mașinilor care urmează să ajungă în teritoriu. Evident că în școlile din apropierea Bucureștiului au și ajuns deja acestea teste, din a doua serie de 5 milioane. Prima serie, de 1,5 milioane de teste a ajuns în țară încă din cursul zilei de ieri.

Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din scoli su gradinite.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Exemplu, în București, au fost distribuite 145.000 de teste, astăzi încă 480.000 de teste. În total, 625.000 de teste pentru București. Începând cu ora 12:00, Inspectoratul Școlar al Municipiului București le va distribui către sectoare, către școli. Deci, sigur vor ajunge în școli după terminarea programului de lucru astăzi, vineri. Deci, având în vedere că urmează zile libere, avem o ședință de guvern în care este foarte posibil să adoptăm acordarea unei zile libere, ziua de luni, acestea teste vor putea fi folosite odată cu reluarea școlii, joi, 2 decembrie.