• Chiar dacă este focar de COVID-19 cu tulpină nouă la o şcoală din Capitală, Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că interesul major rămâne deschiderea şcolilor în 8 februarie.
  • Şcoala 28, din sectorul 2 al Capitalei, este în atenţia autorităţilor.
  • O decizie finală se va lua în 2 februarie.

Ministrul Educaţiei a declarat, duminică, la Digi 24, că Şcoala 28, din Sectorul 2 al Capitalei, este în atenţia autorităţilor.

„Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderea şcolii. Partea de secvenţiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, interesul major rămâne deschiderea şcolii, iar o decizie finală se va lua în 2 februarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei îndreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a spus Cîmpeanu.

Nouă din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Pacientul testat iniţial lucrează într-o şcoală din Capitală.

În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 un număr de patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie şi 3 cazuri în data de 18 ianuarie).

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la INBI „Matei Balş” 10 persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora).