• Sorin Cîmpeanu: Şcolile vor rămâne deschise cel puţin până pe 1 aprilie
  • Examenul de Bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite
  • Evaluarea Naţională se va muta după examenul de Bacalaureat

UPDATE ora 17:00 – Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că a transmis ordinul la Ministerul Sănătății prin care va fi modificată trecerea orelor în online. Acestea vor fi suspendate atunci când localitățile intră în carantină. De asemenea, ministrul a anunțat că vacanța de primăvară se va prelungi cu trei săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai.

„Pentru ca perturbările să fie minime am propus o serie de modificări în structura anului școlar. (…) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă pe data de 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. În acest fel, perioada lunii aprilie, care e cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității. Al doilea avantaj e că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezență fizică. Se va desfășura între 28 iunie și 1 iulie. Vom echivala competențele. Un alt avantaj, în afară de derularea până pe 31 martie a simulărilor, se regăsește în păstrarea datelor evaluărilor claselor a IV-a și a VI-a, iar la clasa a II-a urmând a fi reprogramate în luna mai”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Știre inițială

Şcolile din România vor rămâne deschise cel puţin până pe 1 aprilie şi se vor închide doar dacă localitatea intră în carantină, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA

„Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile. Da, dacă localitatea intră în carantină în interesul educaţie şi a profesorilor, şi a stării de sănătate generală, trebuie închise şcolile doar dacă localitatea intră în carantină”, a spus Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă organizată de World Vision România.

Mai mult, examenul de Bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite, iar Evaluarea Naţională se va muta după examenul de Bacalaureat, a adăugat ministrul.

„Pot să vă spun că nu vor fi perturbate simulările examenelor care se încheie pe data de 31 martie, deci şcolile vor rămâne deschise cel puţin până la data de 1 aprilie. De asemenea pot să vă spun că examenul de Bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea naţională se va muta după examenul de Bacalaureat. Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, cât am adaptat programa de examen şi elevii se pregătesc în acest fel, nu cred că sunt motive de modificare în plus a acestei tematici de examen”, explică Sorin Cîmpeanu.