• Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost în direct la Aleph News și a clarificat propunerea revenirii la trimestre
  • Sorin Cîmpeanu: „Sunt argumente pro și contra
  • Sorin Cîmpeanu: „Va fi o consultare și va trebui să fie o consultare lansată din timp din, toamna acestui an

Sistemul de învățământ cunoaște schimbări majore pentru elevi. Ministrul Educației propune extinderea anului școlar, dar și o posibilă revenire la trimestre. Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost în direct la Aleph News, și a clarificat situația.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Am spus că propunem lungimea anului școlar. Inițiativa va viza anul școlar viitor. Partea cu trimestrele a venit ca propunere din partea elevilor și presei. În primul rând, conform ordinului de ministru din februarie 2021, cursurile vor începe în acest an pe 13 septembrie. Există o solicitare susținută de extindere a duratei cursurilor doar că ordinul de ministru a fost semnat în urma consultării cu principalii parteneri de dialog.”

Cum îi va ajuta pe elevi extinderea anului școlar?

Sorin Cîmpeanu: „Sunt argumente pro și contra. Ar trebui să îi întrebăm pe cei care au avansat această propunere. Ar fi trei evaluări în loc de două. Cu siguranță va fi o consultare și va trebui să fie o consultare lansată din timp din, toamna acestui an pentru a vedea în ce măsură această schimbare ar veni în interesul pregătirii elevilor. Dacă va fi o solicitare unanimă din partea elevilor, părinților și profesorilor, Ministerul Educației va susține fără doar și poate acest lucru.”

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Când ar urma să aibă loc aceste consultări?

Sorin Cîmpeanu: „Consultările pe structura anului viitor le vom lansa din toamna acestui an. De obicei sunt lansate în luna ianuarie a anului respectiv. Vom initța aceste consultări mai devreme de luna ianuarie 2022. Măsurile vor putea fi puse în practică dacă aceasta va fi concluzia consultării cu toți partenerii de dialog social. Și dacă vor putea fi puse în aplicare, asta se va întampla de anul viitor, 2022.”