• Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vineri toate consiliile de administraţie din şcoli şi grădiniţe se vor întruni pentru a stabili dacă unităţile se pot deschide, în funcţie de pragul de vaccinare care urmează să fie anunţat de autorităţi.
  • Sorin Cîmpeanu a precizat că 70% din personalul din școli este vaccinat.
  • 1.800.000 de copii se vor întoarce de luni la şcoală, reiese din datele estimative ale Ministerului Educaţiei. Sorin Cîmpeanu spune că în Bucureşti rata de vaccinare va depăşi 70%.

ACTUALIZARE 14.00. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că pragul de vaccinare pentru desfăşurarea cursurilor şcolare cu prezenţa fizică a elevilor este 60%. Documentul urmează să fie semnat de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii.

CNSU a propus vineri ca, pentru adaptarea modalităţii de desfăşurare a cursurilor din cadrul unităţilor de învăţământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii să modifice Ordinul comun,
în sensul prevederii următoarelor scenarii:
a)desfăşurarea cursurilor zilnice, cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b)desfăşurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
c) desfăşurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unităţile de 
învăţământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că după ce ordinul va fi semnat de reprezentanţii celor două ministere, vor fi şedinţe ale consiliilor de administraţie din fiecare şcoală şi grădiniţă. Acestea vor stabili cum se vor desfăşura cursurile începând de luni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă sunt probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca şcoala să rămână on-line chiar daca şcoala are o rată de vaccinare de peste 60%, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unităţi de învăţământ şi se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referinţă.


În Bucureşti 70% din şcoli au rata de vaccinare peste 60%, datele urmând să fie actualizate vineri.

„Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulţi colegi vaccinaţi încât să spunem că în Bucureşti avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de şcoli şi grădiniţe vinerea trecută, publice şi private, care aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădiniţele şi pe ultimul loc sunt şcolile gimnaziale.

Întrebat dacă şcolile care au rata de vaccinare peste 60% pot rămâne în online, ministrul interimar a răspuns: „da, există posibilitatea de a rămâne online pe baza unei solicitări făcute de Consiliul de Administraţie”.

În ceea ce priveşte numărul estimativ al copiilor care s-ar putea întoarce de luni la ore, Cîmpeanu a spus că este vorba despre 1.800.000 de copii din 2.930.000, privat şi public.


Ministrul Educaţiei a anunţat că vineri vor fi şedinţe ale consiliilor de administraţie din fiecare şcoală şi grădiniţă.

„Dacă există probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca şcoala să rămână on-line chiar daca şcoala are o rată de infectare de peste 60%”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unităţi de învăţământ şi se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referinţă.

Peste 70% din personalul din şcoli este vaccinat, a precizat Sorin Cîmpeanu. Cei mai mulţi dintre angajaţii vaccinaţi sunt din Ilfov, Bucureşti şi Cluj.