• Sorin Cîmpeanu: Pentru a încuraja testarea e nevoie de teste non-invazive
  • Sorin Cîmpeanu: Sunt convins că testele non-invazive, precum cele folosite în Franța, ar fi mai ușor acceptate de părinți și elevi
  • Ministrul Educației a mai spus că peste 123.000 de cadre didactice au fost vaccinate în această campanie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, joi, la Aleph News, că elevii și părinții ar accepta mai ușor ideea testării COVID dacă ar fi folosite teste non-invazive.

Pentru a încuraja testarea e nevoie de teste non-invazive. Ar genera un accept mai ușor din partea părinților. Sunt convins că testele non-invazive, precum cele folosite în Franța, ar fi mai ușor acceptate de părinți și elevi”, a spus, la Aleph News, ministrul Educației.

În același context, el a mai spus că peste 123.000 de cadre didactice au fost vaccinate în această campanie.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Testarea e un element important în școli, alături de vaccinare. (…) Din păcate, e clar acum pentru toată lumea că sistemul de învățământ a avut de suferit din motive ce țin de predarea online, aplicate acolo unde se potrivește și acolo unde nu se potrivește”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că mulți profesori nu au fost pregătiți pentru predarea online, „începând cu predarea conținutului și evaluarea elevilor”.

„Evident, au apărut pierderi care trebuie recuperate. O variantă, stabilită prin ordinul comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății, ar fi orele remediale, care sunt posibile la orice clasă, indiferent de scenariu, de la clasa I la clasa ala XII-a”, a punctat Sorin Cîmpeanu.