• Sorin Cîmpeanu explică faptul că părinții nu sunt obligați să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor
  • Dacă un copil are simptome de Covid-19 și părintele nu este de acord cu testarea, acesta va sta acasă cel puțin 14 zile

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, lămurește situația completării formularul de consimţământ privind testarea copiilor la școală, în cazul în care aceștia prezintă simptome de Covid-19. Astfel, părintele nu este obligat să completeze formularul, însă, dacă elevul nu este testat, trebuie să rămână acasă cel puțin 14 zile.

„Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. El trebuie să fie completat atunci când un elev are simptome specifice acestei boli. Doar atunci părintele este pus în faţa nevoii de a completa formularul, doar atunci. (…) Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat. El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru.

Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Dacă un elev este testat pozitiv, colegii vor fi testați și ei, gratuit, doar în cazul în care părinții sunt de acord. Testarea se va face la școală, dacă aceasta este dotată cu un cabinet medical sau la DSP, pe fluxul normal.

Testarea se va face în prezenţa părintelui şi de către personal medical calificat.