Sorin Cîmpeanu: Profesorii și elevii cu simptome vor fi testați

Mai multe persoane sunt bănuite de eliberarea şi folosirea de teste Covid-19 falsificate. Polițiștii fac percheziții Profimedia
  • Sorin Cîmpeanu spune că există un stoc de 13 milioane de măști care vor fi direcționate de direcțiile de sănătate publică către școli.
  • Ministrul spune că, indiferent dacă masca este textilă sau medicală, „important este să avem acoperite gura și nasul”.
  • „Vaccinarea este singurul act care poate pune capăt crizei sanitare”, a conchis ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marți, că toți profesorii și elevii cu simptome vor fi testați.

Orice cadru didactic care prezintă simptome, la fel și elevii, vor fi testați gratuit. Orice contacți direcți ai profesorilor sau ai elevilor au dreptul să fie testați de DSP”, a spus Cîmpeanu, după întâlnirea de la Ministerul Sănătății, la care a discutat cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, despre începerea anului școlar.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că există un stoc de 13 milioane de măști care vor fi direcționate de direcțiile de sănătate publică către școli.

„Există un stoc mare de măști, peste 13 milioane în rezerva de stat. Direcțiile de sănătăate publică le vor direcționa către școli”, a punctat ministrul Educației.

Conform sursei citate, indiferent dacă masca este textilă sau medicală, „important este să avem acoperite gura și nasul”.

„Vaccinarea este singurul act care poate pune capăt crizei sanitare”, a conchis ministrul Educației.