• 8 milioane de elevi s-au întors la cursuri în peste 28 de mii de şcoli şi licee din Spania.
  • Prima săptămână a adus deja primele infectări în rândul profesorilor şi elevilor.
  • Autorităţile au angajat zeci de mii de profesori şi au stabilit un protocol clar în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19.

Copiii din Spania au reluat cursurile în mijlocul unei explozii de noi cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 12 mii de îmbolnăviri.

Situația din societate se oglindește perfect în școli. 53 de școli au raportat copii și profesori bolnavi. Asta în ciuda tuturor măsurilor luate. Toate școlile au dezinfectant, termometre și angajați în plus, iar elevii au fost împărțiți în grupuri mai mici.

„Înainte să intre în clase, copiii îşi igienizează încălțămintea cu ajutorul unui covoraş care conţine clor şi alte substanţe care curăţă. Trec apoi pe la un dozator de gel dezinfectant şi îşi curăţă bine mâinile şi apoi intră în clasă”, explică Dori Herranz, profesoară.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
CARE SUNT NOUTĂȚILE ÎN AI?
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA

Situația nu-l sperie pe tatăl unei școlărițe. A primit instrucțiuni cu regulile pe care trebuie să le respecte și spune că le urmează cu sfințenie. Așa că își trimite cu inima deschisă fata la școală.

„În principiu, nu ne temem. Cât timp nu ajungem în situaţii mai rele, precum cea din timpul stării de urgenţă. Nu trebuie să ne preocupăm mai mult decât este necesar”, spune Guillermo, tatăl fetiței.