• Antreprenori precum Elon Musk sau Tim Cook angajează fără diplome
  • Există profesii unde abilitățile dobândite în timp de un candidat înlocuiesc studiile superioare
  • Experții în HR spun că numai anumite profesii pot face rabat de la diplomă

Companii precum Apple și Tesla nu se mai uită la diplome atunci când își selectează angajații. Iar asta naște următoarea întrebare: mai are rost să mergi la facutate? Mai ales că în alte țări studiile superioare costă zeci și chiar sute de mii de euro. Specialiștii în HR spun că au și diplomele rolul lor, dar e mai important să știi să faci ceva practic.

Lăcrimioara Hristache, Branch Manager GI Group: „Sunt roluri unde putem face rabat de diplomă și sunt roluri de specialiști unde diploma chiar nu este un aspect opțional. Depinde de roluri, depinde foarte multe de ce presupune activitatea respectivă. Avem rolul ca atunci când facem inventarul de competențe pentru candidați să vedem dincolo de contentul CV-ului”

Corina Neagu, consultant resurse umane: „De cele mai multe ori această decizie de a urma o facultate este impusă și nu neapărat aleasă. Degeaba faci o facultate dacă atunci când ieși din facultate nu știi să faci nimic și concret foarte multe facultăți sunt fabrici de diplome. Sunt companii care sunt flexibile și acceptă candidați care nu au studii superioare mai ales că în momentul de față se găsesc foarte greu. Nu cred că oamenii care dețin o dipomă au succes sau pot să aibă succes”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI