• Studenţii nu vor să mai plătească taxele în întregime dacă facultatea e online.
  • Căminele nu mai sunt o alternativă pentru studenţii din provincie.
  • În România există peste 540 de mii de studenţi.

Am tot vorbit de elevi. Dar cum rămâne cu studenţii? Şi ei au învăţat în online şi le-a fost greu. Taxele de studiu sunt mari şi aproape că nu se mai descurcă. În această situaţie este şi Maria Grigore. Este studentă la Facultatea de Jurnalism. Spune că îi lipseşte foarte mult experienţa fizică şi oportunităţile de care s-ar fi putut bucura în timpul facultăţii. 

Maria Grigore, studentă: „Consider că taxa ar trebui diminuată având în vedere şansele pe care le avem în mediul online. Este destul de greu, suntem nevoiţi să ne facem propriile echipamente, propriile modalităţi de învăţare. Aveam anumite echipamente pe care numai acolo le puteam găsi. Aşa acasă, a trebuit să lucrăm pe nişte programe care ne-au limitat.”

Dacă vorbim de începerea cursurilor fizic. Mulţi studenţi sunt nevoiţi să stea la cămin. Chiar dacă există măsuri de siguranţă, aceştia nu consideră căminele o alternativă. Printre ei se regăseşte şi Ştefan Ivaşcu. Locuieşte în Târgovişte şi este student la SNSPA.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Îţi spune că pentru el viaţa de cămin nu a fost tocmai minunată şi că nu ar mai vrea să se întoarcă la cămin. 

Ștefan Ivașcu, student master: „Pentru că sunt diferite tipuri de oameni nu sunt atat de educaţi. În cămin nu o să se respecte toate aceste reguli de distanţare, sunt absolut convins de asta. Pentru că suntem ca o comunitate acolo de studenţi şi nu ai cum efectiv să stai doar închis într-o cameră şi să nu faci nimic altceva.”

În România există peste 540 de mii de studenţi la toate ciclurile de învăţământ, licenţă, master şi doctorat.