• 75% dintre părinți cred că educația în online nu e eficientă
  • 67,9% vor ca școlile să rămână deschise, indiferent de incidență
  • 55,3% consideră că propriul copil nu e pregătit pentru următorul nivel

Coronavirusul nu ar trebui să perturbe anul școlar, cred părinții care au participat la un sondaj făcut de Federația Asociațiilor de Părinți. Aproape 50.000 de părinți, dintr-un total de 70.000, sunt de acord să-și trimită copiii la școală, chiar și atunci când rata de infectare este mai mare de trei cazuri la mie.

„Rostul nostru nu este să decidem în această situație, pentru că ați văzut că sunt tabere și sunt tabere puternice. Și, de aceea, spunem că noi nu am făcut altceva decât să consultăm, să vedem care sunt percepțiile lor“, spune Cristache Iulia, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Mai mult de jumătate dintre părinți cred că copiii lor nu au reușit să înțeleagă o bună parte din materia predată. În aceste condiții, orele remediale sunt singura soluție, cred părinții. În același timp, peste 40% dintre ei sunt îngrijorați de sănătatea psihică și fizică a copiilor. Cât despre testare, peste jumătate dintre părinți sunt de acord cu testele non-invazive.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Printre ei se numără și Cristina, mama unui băiat de clasa a 8-a. „Punctul meu de vedere este pentru aducerea copiilor la școală, chiar și peste 3 la mie, cu prelevarea probelor de salivă, testelor cu saliva, dar cu acordul părinților“, spune Cristina Dospinescu, părinte.