- Peste 50 de milioane de persoane au fost infectate cu Sars-Cov-2 în lume
- 20% dintre decesele cauzate de virus au avut loc în Statele Unite
- Cercetării au descoperit cauzele neîncrederii unei părţi a populaţiei
Pandemia a ucis până acum 1.2 milioane de oameni în lume, dar tot mai există persoane care nu cred în existenţa virusului.
Advertisment
Educația, o mare problemă, în special în SUA
Unul dintre principalele motive pentru care există persoane care cred în teoria conspiraţiei este educaţia. Într-un studiu la care au participat 10.000 de americani, 48% dintre cei care au terminat cel mult liceul cred că există un sâmbure de adevăr în aceste teorii.
În schimb, doar 12% dintre cei care au o universitate împărtăşesc asemenea convingeri. Doar 50% dintre americani poartă mască. SUA are 10 milioane de cazuri și 200.000 de americani şi-au pierdut viaţ.
Recomandări
O problemă mai delicată: bolile neurologice
Nu este singurul motiv. Un al doilea este mai delicat şi face referire la problemele neurologice. Teoriile false sunt adesea întâlnite în cazurile de boli neurodegenerative. De asemenea, convingerile false cu privire la COVID-19 au mai mari şanse să apară la persoane cu probleme în a monitoriza şi evalua informaţiile ştiinţifice primite.
Influența și susținerea de pe rețele sociale
În locul acceptării unor informaţii mai dificil de înţeles, poate fi mai uşor să accepte o teorie a conspiraţiei. Creierul acestor oameni se comportă precum al celor care suferă de demenţă şi care, de exemplu, uneori preferă să creadă că sunt bogaţi în loc să accepte adevărul. Iar internetul şi reţelele de socializare au oferit o platformă pentru răspândirea acestor teorii ale conspiraţiei.
Partenerii noștri