• Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze, a descoperit un studiu al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“
  • 70% dintre repondenți vor redeschiderea școlilor și a grădinițelor
  • În toamnă, după redeschiderea școlilor s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor

Mai bine de jumătate dintre profesorii din România nu vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, însă, foarte mulți vor să se întoarcă în fața elevilor înainte de a începe campania de vaccinare. Asta arată un sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“.

Avem 56,3% dintre profesori care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 43,2% vor să se reîntoarcă în școli înainte de a începe campania de vaccinare. Cert este că un procent de peste 70% dintre oamenii chestionați spun „da” redeschiderii grădinițelor și școlilor

Dacă profesorii și elevii s-ar întoarce în clase, ar însemna să o luăm de la capăt. În toamnă, după redeschiderea școlilor am avut o creștere a îmbolnăvirilor și am da din nou peste asta dacă cei care se reîntorc la școală nu vor lua măsuri suplimentare pentru a se proteja, asta înseamnând că restricțiile din ultimele luni ar fi în zadar.

73,1% dintre repondenți doresc redeschiderea grădinițelor, 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase, 70,6% sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII, iar 69,4% spun că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT