Studiu. Jumătate dintre profesori nu vor să se vaccineze, dar doresc redeschiderea școlilor

Mai bine de jumătate dintre profesorii din România nu vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, însă, foarte mulți vor să se întoarcă în fața elevilor înainte de a începe campania de vaccinare. Asta arată un sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“.

Avem 56,3% dintre profesori care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 43,2% vor să se reîntoarcă în școli înainte de a începe campania de vaccinare. Cert este că un procent de peste 70% dintre oamenii chestionați spun „da” redeschiderii grădinițelor și școlilor

Dacă profesorii și elevii s-ar întoarce în clase, ar însemna să o luăm de la capăt. În toamnă, după redeschiderea școlilor am avut o creștere a îmbolnăvirilor și am da din nou peste asta dacă cei care se reîntorc la școală nu vor lua măsuri suplimentare pentru a se proteja, asta înseamnând că restricțiile din ultimele luni ar fi în zadar.

73,1% dintre repondenți doresc redeschiderea grădinițelor, 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase, 70,6% sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII, iar 69,4% spun că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

Exit mobile version