• 60% dintre locurile de muncă pentru care sunt pregătiții tinerii nu au fost încă create
  • 34% dintre studenți consideră că universitățile nu îi pregătesc pentru piața muncii
  • Studenții rețin între 25% și 60% în online și 8% în sala de curs

Facultatea nu te pregătește pentru piața muncii, asta arată un studiu făcut de Forumul Economic Mondial. Studenții termină studiile și se trezesc că nu au unde să se angajeze.

Ce spune studiul

Studiul spune că 60% dintre locurile de muncă pentru care sunt pregătiți tinerii nu au fost încă create. De aici vine concluzia că scoala tradițională nu te mai ajută, mai ales că în pandemie studenții s-au adaptat la școala online. Mai mult, studenții rețin între 25% și 60% în online și 8% în sala de concurs.

Meseriile viitorului

Potrivit Logiscool, în 2030 vor fi căutate joburi ca dezvoltator de mașini zburătoare, această meserie va permite celor care au cunoștințe de inginerie, software development, aeronautică, să lucreze la lansarea primelor mașini zburătoare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Dacă vrei să ajungi croitor digital vei avea nevoie de cunoștințe de programare și tehnologii noi pentru a lucra rapid cu clienții. Măsurătorile și comenzile pot fi preluate printr-un sistem cloud-based și pot fi însoțite de servicii de styling și consiliere.

Ca designer de personalitate robotică, vei putea crea personalitățile diverse ale roboților și ale interfețelor inteligente pentru a înlesni comunicare om-mașină. Cunoștințele de sociologie, filosofie, design și machine learning vor fi la mare căutare pentru astfel de joburi.