Sub 50% dintre profesori sunt pregătiți pentru predarea online, spune Cîmpeanu: „Nu e suficient să intri pe WhatsApp și să transmiți niște prezentări“

  • Procentul profesorilor pregătiți pentru predarea online este sub 50%, spune ministrul Educației
  • Sorin Cîmpeanu: „Nu e suficient să intri pe WhatsApp și să transmiți niște prezentări PowerPoint ca să spui că ai făcut educație online

Ce se face pentru Educație nu este de-ajuns. Recunoaște asta chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. La capitolul digitalizare, suntem în urmă, însă ministrul e optimist, și spune că 2021 va fi un an mai bun.

Nu dă vina pe elevi sau pe profesori și spune că fiecare a făcut cât a putut. Sorin Cîmpeanu spune, însă, că procentul profesorilor pregătiți pentru predarea online este sub 50%.

„Nu e suficient să intri pe WhatsApp și să transmiți niște prezentări PowerPoint ca să spui că ai făcut educație online. Predarea online este total diferită de la alcătuirea conținutului“, spune Sorin Cîmpeanu.

„Nu putem spune că predarea online este în regulă. Putem spune că am înțeles în această pandemie că trebuie să facem eforturi în a susține digitalizarea educației. Dar suntem departe de ce trebuie să fim“, adaugă ministrul.