• 80 de euro pe lună dă Ministerul Educației pentru un elev și profesorii care îl instruiesc.
  • Fiecare Parlament din ultimele decenii a promis însă că va finanța cu grijă Educația și o va aduce la timpul prezent.

80 de euro pe lună dă Ministerul Educației pentru un elev și profesorii care îl instruiesc. O sumă ridicolă, ce reflectă calitatea învățământului. Puțin dai, puțin primești.

Fiecare Parlament din ultimele decenii a promis însă că va finanța cu grijă Educația și o va aduce la timpul prezent. Știi și tu că nimic nu s-a întâmplat.

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News, a făcut un bilanț îngrijorător al neputinței parlamentarilor din ultimii 4 ani: „Suma alocată pentru educația unui elev a crescut cu doar 13 procente anul acesta față de 2019. E creșterea cea mai mică din ultimii 4 ani. Iar la banii pentru pregătirea profesorilor și dotarea școlilor, statul a adăugat doar 17 lei în plus. Așa că profesorii cer în continuare părinților bani de cretă și fac apel la vreun tată instalator sau tâmplar să mai repare una alta prin școală.“

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

În plus, conform ultimelor date INS, în 2019 puțin peste 400 de mii de copii aveau acces la educație online. E un total făcut pe mediul urban și rural. Cu 20 de mii mai mulți decât în 2016. Dar în mediul rural calculatoarele s-au mai stricat. În 2019 mai puțin cu 400 de copii au acces la tehnologie.

Țara noastră alocă 3,2% din PIB pentru educație, în timp ce Germania 4,2, Franta 5,1, iar Spania și Italia 4%. Media europeană este de 4,6.